Thumbnail

MONA Asuminen®

MONA Asuminen on tarkoitettu erityiseen vaativaan asumiseen. Se on asiakas- ja toimintakeskeistä asumista, jossa korostuu jokaisen oma osallisuus, vaikuttavuus ja turvallinen asuinympäristö.

  
MONA Asuminen on tarkoitettu sinulle, jolla on itsenäistä elämää rajoittavia useita toimintakykyjä rajoittavia vammoja, sairauksia tai muita elämiseen ja asumiseen liittyviä haasteita. Näiden takia tarvitset erityisen paljon tukea, apua ja ohjausta ympäri vuorokauden.  

Yksilöllistä ja yhteisöllistä asumista - yhdessä suunnitellen

Uudenlainen asuminen kannustaa sinua elämään omannäköistä elämää yhteisöllisessä ympäristössä. Varmistamme sinulle parhaat mahdolliset palvelut asiakaskohtaisella suunnitelmalla ja sen säännöllisellä seurannalla. 
Kartoitamme laaja-alaisesti toimintakykyäsi ja millaista tukea, apua ja ohjausta tarvitset kotona ja sen ulkopuolella toimiessasi. Kartoituksen pohjalta suunnittelemme yhdessä tarpeitasi vastaavat asumisen palvelut ja -ympäristön. Asuminen voi olla pysyvää tai pitkäaikaista, ja kun kuntosi paranee, voit muuttaa kevyemmän palvelun asumiseen. 
Asumisessa korostuu vahvasti yhteisötoiminta ja asiakkaana osallistut arjen toimintojen suunnitteluun ja yhdessä tekemiseen. Harjoittelemme erilaisia taitoja ja arjen rutiineja, jotka vahvistavat toimintakykyäsi. 

Ammattilaiset tukenasi  

Olemme erikoistuneet erilaisten asiakkaiden kohtaamiseen, kuten aivovammojen aiheuttamien käytösmuutosten ymmärtämiseen sekä arvioivaan ja tavoitteelliseen asiakaslähtöiseen työskentelyyn.
Tukenasi on moniammatillinen tiimi ja asiantuntijaverkosto, jotka tukevat sinua kohti omatoimisempaa ja itsenäisempää elämänhallintaa. Tiimiin kuuluu mm. lähihoitajia, sairaanhoitaja, toimintaterapeutti ja kuntoutus- tai sosiaaliohjaaja

Turvallinen asuinympäristö 

Olemme huomioineet toimintaympäristön ja asuntojen suunnittelussa esteettömät ja turvallisen asumisen tarpeet esim. tila-, -turvallisuus- ja uudet teknologiset ratkaisut niin asiakkaiden kuin henkilöstön osalta. 

MONA Asuminen® - kaksi polkua

Valmentava ja osallistava asuminen

  • Tarkoitettu sinulle, jonka toimintakykyä ja kuntoutumista voimme edistää. Tavoitteena voi olla siirtymisesi pitkällä aikavälillä kevyempiin asumisenpalveluihin. 

Mielekäs ja turvallinen asuminen

  • Tarkoitettu sinulle, jonka toimintakyky on madaltunut merkittävästi ja tarvitset turvallisen ja mielekkään asumisen tarkoituksenmukaisessa toimintaympäristössä.

Oletko kiinnostunut MONA Asumisesta?

Ota yhteys oman kuntasi vammaispalveluun, sosiaalitoimeen tai voit kysyä myös lisätietoja Haapaniemen ja Lintukorven Validia-taloista. Suunnittelemme ja sovimme palvelukokonaisuuden yhdessä verkostojesi kanssa. 

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake