Itsenäistä elämää ja hyviä palveluita

Samu Syrjäläinen on asunut Helsingin Kannelmäen Validia-talossa muutamia vuosia. Itsenäinen elämä yhdistettynä tarpeen mukaisiin palveluihin sopii miehelle hyvin. ”Jos palveluasuminen kiinnostaa, en näe syytä, miksei kannattaisi kokeilla”, hän toteaa.

Samu sai hyvän startin itsenäiseen asumiseen muutettuaan vanhempiensa luota kuukauden asumisharjoitteluun Porslahden Validia-taloon. Asumisharjoittelu valmensi itsenäiseen elämään ja madalsi ratkaisevasti kynnystä kotoa pois muuttamiseen.

Nykyisen asunnon toimiva tilanjako saa Samulta kiitosta: ”Asunnossa mahtuu hyvin liikkumaan sekä normi- että sähköpyörätuolilla”.

Joitakin yksityiskohtia hiottiin muuton jälkeen. ”Toimintaterapeutin kanssa katsottiin muutostöitä, että saatiin kämppä toimivammaksi”, Samu kertoo. Muutostöinä hän sai esimerkiksi kylpyhuoneeseen kattonosturin ja jääkaappi vaihdettiin korkeampaan malliin.

Talon yhteinen ruokasalikin on Samun sanoin ”ihan ok”, vaikka mies itse suosii useimmiten lähikaupan tarjontaa. Validia-talon asukkaana Samu pääsee myös kuntoilemaan Validia Kuntoutus Helsingin tiloissa: ”Synapsiassa on kuntosalilaitteet, joita pystyy käyttämään suoraan pyörätuolista”, Samu kertoo.

Samu on ollut tyytyväinen Validia-talon tarjoamiin palveluihin. ”Apu tulee varsin nopeasti”, hän kiittää. Talossa asuessaan Samu on myös tutustunut moniin uusiin ihmisiin – niin muihin asukkaisiin kuin henkilökuntaan. Mukava ja nuorekas henkilökunta onkin Samun mielestä yksi Validia-talon parhaista puolista. ”Validia on hyvä vaihtoehto”, Samu kiteyttää.

Tutustu Kannelmäen Validia-taloon

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake