Aktiivista arkea ja apua omalla kielellä

Maalahdesta kotoisin oleva Conny Nyqvist on asunut Vaasan Palosaaren Validia-talossa sen avaamisesta lähtien, syyskuusta 2014. MS-tautia sairastava mies arvostaa itsenäistä elämää, johon Validia-talo antaa hyvät mahdollisuudet.

”Olen viihtynyt talossa hyvin”, Conny toteaa. ”Asuntoni on hyvä, toimiva ja riittävän suuri. Sähköpyörätuolilla on helppo liikkua ja asunnon suunnittelussa on muutenkin otettu erilaiset toiminnan rajoitteet huomioon”, hän kertoo. Connyn asuntoon kuuluu parveke, kylpyhuone ja keittiö, jossa hän kokkaa suurimman osan aterioistaan itse, henkilökunnan avustamana. Aamiaisen Conny yleensä tilaa Validia Asumisen ateriapalvelun kautta valmiina.

34-vuotiaan Connyn aktiiviseen arkeen kuuluu esimerkiksi sähköpyörätuolisalibandya pari kertaa viikossa ja fysiotrainingia, liikunnallista fysioterapiaa, myös viikoittain. ”Voin tulla ja mennä omien aikataulujeni mukaan”, Conny kertoo. ”Henkilökunta päivystää talossa ympäri vuorokauden, mikä tuo sekä turvaa että vapautta – apua saa silloin kun sitä tarvitsee, eikä omaa päivärytmiä tarvitse sovittaa toisten mukaan.”

Conny arvostaa erityisen paljon sitä, että hän saa palvelua Validia-talossa omalla äidinkielellään. ”Ruotsinkielinen palvelu on saatavilla kellon ympäri”, hän kiittää.


Tutustu Palosaaren Validia-taloon

 

Etkö löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä

020 33 1200

Haluan että minuun otetaan yhteyttä

 

Täytä yhteydenottolomake